Ring til os på (+84) 81 343 7777      whatsapp
ViberSkype -Facebook
Youtube
 Skriv til os: antonle@yahoo.dk 
                                            Dansk English Tiếng Việt

 
Sapa HalongHanoiCentralvietnamNha Trang Dalat Phan ThietSaigon  Mekong DeltaPhu Quoc


 
Hanoi
Hovedstaden Hanoi dominerer den nordlige del af Vietnam. Den ligger midt i den Røde Flods (Song Hong) delta. Byen er grundlagt 1010 e.Kr. på endnu ældre bebyggelse. Det er nationens historiske centrum, som i lange tider har udgjort det kulturelle fixpunkt, der har formet den nationale egenart. Hanoi er meget charmerende med sine søer, træ-kantede boulevarder, ærværdige pagoder og villaer i kolonistil. Hanoi er hovedbyen i Vietnam, selvom den en overgang mistede sin status af hovedstad til Hue under Nguyen-dynastiet i det 19.årh. franskmændene oprettede et administrativt centrum for deres besiddelser i Indokinai Hanoi, og de har sat sig betydelige arkitektoniske spor i de mange smukkekolonivillaer. Nordvietnam blev styret herfra, ligesom det genforenede land bliver det i dag. Saigon er måske større, flottere og hurtigere, men Hanoi har en lokkende atmosfære af myter, legender  og geomanti, som har dikteret meget af byens tidlige udvikling.
  Gå Ikke Glip Af
»Litteratur tempel - Hanois 
mest fascinerende  tempel
» Hochiminh Mausoleum
»  Den gamle bydel - Hanois 
traditionelle bymiljø
» vanddukketeater
» Duftenes pagode -  
eventyrlig pagode uden for Hanoi
     

Det central Hanoi er delt i 8 administrative distrikter: Mod nord Ba Dinh, hjemsted for det gale citadel; Hoan Kiem, byens hjerte i den  Nordøstlige kvadrant; Hai Ba Trung som strækker sig langs flodbreden syd for Hoan Kiem, Tay Ho, Thanh Xuan, Hoang Mai, Cau Giay og endelig Dong Da i den sydvestlige kvadrant. De fleste seværdigheder findes i de to første distrikter.

Der er smukkeseværdigheder uden for Hanoi. Nordvest for byen strækker 

Hoang Lien-bjergene sig helt til den kinesiske grænse.
Thay-pagoden (40 km sydvest for Hanoi i Ha Son Minh Provinsen)
Phuong-pagoden og Chua Huong Tich (Duftenes Pagoden ligger 70 km syd vest for Hanoi) midt i et overvældende smukt landskab


 Hanois Historie
Ifølge overleveringen søgte Kejser Ly Thai To i år 1010 efter et sted til en hovedstad. Da han krydsede den Røde Flod så han en drage, der var ved at lette - et godt varsel. Han byggede derfor Thanh Long, den højt flyvende drage, på dette sted. Det er sydøstasiens ældste, oprindelig hovedstad. Navnet er gennem århundrederne ændret til Dong Kinh (som gav europæerne inspiration til deres betegnelse for Nordvietnam, Tonkin) og senere i 1831 til Ha Noi

 Lotussymbolet

Hvilende på den enlige søjle over søen repræsenterer den en-søjlede pagode en lotusblomst. blomsten er et buddhistisk symbol.  Blomsten har sine rødder i mudderet under vandet, men alligevel hæve sig op og folde sin blomst ud i sollyset over vandet. På samme måde blev Buddha født i en uren verden, men hævede sig over den gennem sin erkendelse.


                
Kontakt
Destinationer
Rejsetyper
Nyttige links

KDC Tran Quang Dieu, B5
Soc Trang  - Vietnam
Tel: (+84) 81 343 7777
Email: antonle@yahoo.dk

Åbningstider:
Mandag-Fredag 08.00 - 20.00
Lørdag-Søndag  09.00 - 17.00

 » Laos
 » Burma
 » Vietnam
 » Cambodia


 » Homestay
 » Togrejser
 » Badeferie
 » Grupperejser
 » Individuelle rejser

 » Vejr
 » Vaccinationer
 » Valuta kurser
 »  Toldregler
 » Time and date


Til Top