(+84) 127 343 7777antonle@yahoo.dk

Det Bedste af Laos & Cambodia  


 
 
 

Overblik over turen
Dag 1: Luang Prabang - Byrundtur
Dag 2: Luang Prabang - Cykeltur i og omkring Luang Prabang
Dag 3: Luang Prabang - Pak Ou grotterne og Vandfaldet
Dag 4: Luang Prabang - Vang Vieng (bil)
Dag 5: Vang Vieng - Vientiane (bil)
Dag 6: Vientiane
Dag 7: Vientiane -Siem Reap
Dag 8: Siem Reap - Angkor – templerne
Dag 9: Siem Reap - Angkor – templerne
Dag 10: Siem Reap - Cykeltur i og omkring Siem Reap
Dag 11: Siem Reap - Phnom Penh
Dag 12: Phnom Penh - byrundtur
Dag 13: Phnom Penh - Koh Oknhadey Island
Dag 14: Phnom Penh - Hjemrejsedag
       
Startsted: Slutsted:Varighed:
Luang Prabang Phnom Penh 14 dage

Klik på kortet  for at 
se det i stor udgave


Dag til dag program

Dag 1: Luang Prabang
Ved ankomsten til Luang Prabang bliver I kørt til hotellet, hvor I lige får tid til at slappe lidt af inden vi tager på byrundtur, hvor vi besøger bl.a. Royal Palace Museum (national museum), her kan man se bl.a. monarkens elefantadel, fortidens inventar, smykker og juveler. Turen går videre til Wat Visoun med den berømte stupa, der har form som en vandmelon og navngivet derefter. Vi lægger også vejen forbi  Wat Mai tempel, et smukt udsmykket og ældste temple i byen. Dagen afsluttes på toppen af Mount Phou Si med en enestående udsigt til solnedgangen over den gamle kongeby og Mekong floden.
Overnatning i Luang Prabang

Dag 2: Luang Prabang - Cykeltur i og omkring Luang Prabang
For de morgenfriske arrangeres der inden morgenmaden en tur ind til Luangs Prabangs gader, hvor vi vil deltage i den daglige donation af mad til de lokale munke. Langt størstedelen af Laos´ befolkning er buddhister, og hver morgen kan man se munke gå rundt med tomme skåle for at samle mad ind til dagens eneste måltid, der indtages inden middag.

Efter morgenmad sætter vi os på cyklerne og begiver os ud i de landlige omgivelser omkring Luang Prabang. Turen er smuk, hvor vi besøge bl.a. en landsby, der producerer silkevæverier og papirvarer til byens natmarked.

Dag 3: Luang Prabang - Pak Ou grotterne og Vandfaldet
Vi starter dagen med at besøge Wat Xieng Thong, et smukt udsmykket tempel  inden vi går bord på en mindre båd, der skal sejle os op ad  Mekong floden til Pak Ou-grotterne, der huser et utal af store og små buddha statuer. Undervejs gør vi ophold ved landsbyen, Ban Xang Hai, der er kendt for fremstillingen af Lao Lao – den lokale risbrændevin som drikkes i hele landet. Senere kører vi til en lille landsby, der laver traditionelle lokale produkter med håndkraften lille landsby.

Om eftermiddagen kører vi tuk tuk ud til det flotte Khouangsi vandfald. Der består af flere fald i forskellige niveauer, der alle ender i et turkis-farvet bassin, hvor der er at tage en frisk dukker i det kølige, klare vand.

Dag 4: Luang Prabang – Vang Vieng
Efter morgenmad forlader vi Luang Prabang og forsætter rejsen med bus mod Vang Vieng. Det er en smukt køretur på ca. 6 timer, hvor vi kører gennem et bjergrigt terræn med pittoreske små landsbyer hængende på skråningerne. Vedankomst checker vi ind på vores hotel.

Dag 5: Vang Vieng – Vientiane
Byen har et væld af grotter og tunneller i kalksten og I dag skal se af dem, Tham grotten. I gamle dagen brugt de lokale grotten som gemmested mod kinesiske banditters indtrængen i området. Vi kører videre mod Ban Keune, en lille landsby, hvor man udvinder salt. Turen går videre til Lao’s største sø med flotte natur, Nam Ngum. Vi lejer en både og sejler på odagelse. Efter frokosten forsætter vi rejsen sydpå til hovedstaden Vientiane.
Overnatning: Vientiane

Dag 6: Vientiane
Vi finder igen cyklerne frem og tager på byrundtur, hvor vi skal se nogle vigtigste templer og andre seværdigheder i byen. Vi besøger blandt andet det meget smukke Wat Sisaket, som er kendt for tusindvis af træ-, bronze- og sten statuer af Buddha, Wat PraKeo, That Luang helligdommen fra det 16 århundrede og Triumfbuen. Rund dagen af med at nyde solen gå ned fra bredden af Mekong Floden.

Dag 7: Vientiane - Siem Reap
Efter morgenmaden forlader I Vientiane og kører til lufthavnen. I flyver til Siem Reap, hvor en bil afhenter os i lufthavnen og kører jers til hotel. På den korte køretur til hotellet får I en introduktion til byen og de kommende dages store oplevelser. Efter check in er der tid til et bad og lidt afslapning, inden vi først på aftenen går ud i byen for at spise.

Dag 8: Siem Reap - Angkor – templerne
Hele dagen er afsat til at opleve de fantastiske templer i khmerernes gamle hovedstad Angkor. Herfra regerede skiftende konger fra det 9. til det 14. århundrede et mægtigt rige. Vi kører til Angkor, der ligger 10 km fra byen. Vi besøger bl.a. angkor Thom, Bayon, Baphoun, elefanternes terrasse, basei chamkrong, leper king terrasse, royal enclosure. Efter frokost besøges vi verden største tempelkompleks, Angkor Wat. Vi slutter dagen ved Phnom Bakheng-templet hvorfra vi også ser solnedgangen over angkor. Vi slutter dagen med en velfortjent omgang dejlig Khmer foot massage på hjørnet af pub street, hvor der findes mange hyggelige barer og restauranter.

Dag 9: Siem Reap 
Vi starter dagen med at besøge Banteay samretemplet, som blev bygget under kong suryavarman II's regeringstid (1113-1150) og Banteay srei- templet - en anden juvel fra den klassiske khmer-arkitektur. Templet rummer nogle af de flotteste og mest dekorative relieffer.
I kommer ligeledes forbi templerne: Preah ko, Bakong, lolei og roluos - bygningsværker der er alle centrale for khmerernes kultur.

Dag 10: Siem Reap - Cykeltur i og omkring Siem Reap
Efter morgenmaden besøger I Les Chantiers Ecoles – Det er en skole, hvor fattige unge mennesker har mulighed for at til lære sig forskellige håndværkmæssige kvalifikationer. I cykler videre ud af byen for at besøge et par landsbyer. I kommer til at se og opleve utrolig mange ting på vejen. I ser bl.a. en traditionel frisør salon, en skole, samt børn og unge menneskers forsøg på at fange fisk ved floden.
Om aften besøg I et lokalt Khmer hjem for at lære et par ord khmer og lidt om deres kultur. I spiser aftensmad hos dem inden I tager tilbage til vores hotel.

Dag 11: Siem Reap - Phnom Penh
I dag forlade I Siem Reap og kører til hovedstaden Phnom Penh. Byen er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil. Undervejs gør vi holdt ved en angkoriansk bro, der er mere end 1000 år gammel. I får også mulighed for at prøve at smager karkelakker, ederkopper osv. hvis man tør når vi stopper i byen Skoun. Ca. 35 km fra Siem Reap drejer vi væk fra hovedvejen til en mindre vej. Vi lejer en båd og sejler til en Khmer og Vietnamesisk pælehuse landsby. Det er 2 meget livlige fiskerlandsbyer, der ligger ved Tonle Sap søen. I den tørre tid 140 gange 32 km og i regntiden, når vandet presses op fra Mekong og bifloderne, 13 gange større. Vi får indblik i de lokale folks fiskemetoder.

Dag 12: Phnom Penh - byrundtur 
Efter Morgenmaden tager vi på en byrundtur. Vi indleder med at besøge det Royale Paladsområde, hvor den nuværende konge, norodom sihamoni bor. I samme område finder vi sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølv-fliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld Buddha dekoreret med 9.584 diamanter og andre unikke kunstskatte fra khmer-riget. Vi kommer ligeledes forbi Wat Phnom og National Museum of Khmer Arts.

Efter frokost får vi et indblik i Cambodjas nyere historie, når vi besøger Toul sleng-museet, hvor khmer rougeregimet med Pol Pot i spidsen torturerede og dræbte i hundredtusindvis af cambodjanere i perioden 1975 til 1978. Da Pol Pot tog magten i 1975 i Cambodia, blev der erklæret for år 0.
Sidst på formiddagen  besøges ”Killing Fields” – den tidligere en udryddelseslejr lige udenfor byen - i dag et museum og mindested for ofrene.

Dag 13: Phnom Penh - Koh Oknhadey Island
I dag udforsker vi øen Koh Oknhadey på cykler. Det en lille Mekong Island, som er meget frugtbar med nogle små landsbysamfund. Cykelturen er ca. 15 – 20 km afhængig af tidevandet. Vi starter turen med at køre i bus til en lokal færge, der sejler os over på den anden sider af Tonle Sap floden. Herfra cykler vi til den næste færge, der bringer os over til øen Koh Oknhadey. Vi besøger en folkeskole og lærer lidt om Cambodia’s skolesystem. Vi lægger også vejen forbi en moderne Khmer tempel og et silke vævnings hus for at se, hvordan disse dejlige silketørklæder er produceret. Vi besøger også et lokal hjem og se hvordan de bor inden vi sejler med vores private båd tilbage til Phnom Penh. Vi besøger et af de store markeder inden vi kører tilbage til vores hotel.

Dag 14: Phnom Penh
Hjemrejse. Frem til flyafgang er resten af dagen til fri disposition

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Priser
Priserne er afhængige af sæson. Kontakt os for turens nøjagtige pris på dit rejsetidspunkt.

Prisen er inkluderer:
Al Transport, måltider ifølge program, bådture, engelsktalende guide, aktiviter, alle entréer og udflugter som nævnt i program samt delt dobbeltværelse på valgte hotel.
     

 SOC TRANG - VIETNAM
124 Nguyen Van Linh
Soc Trang City
Tel:
(+84) 127 343 7777

DANANG - VIETNAM
K19/36 Le Dinh Tham
Danang City
Tel:  (+84) 913402924

HANOI - VIETNAM
6 Ma May St.,
Tel: (84-4) 39287124
Fax: (84-4) 39287123

LUANG PRABANG - LAOS
Setthathirath Rd. PO Box: 9847
Tel: (856-21) 240-744 
 Fax: (856-21) 214-907
PHNOM PENH - CAMBODIA
#AC04, St 55, Borei Sopheak Mongkul, Chroy Changva,
T: +855 23 426-456,
SIEM  REAP  -  CAMBODIA
No.28, Road 06, Svay Dangkum,
T: +855 63 963-449,
F: +855 63 9636-448