(+84) 127 343 7777antonle@yahoo.dk

  Combi Tur - Det bedste af  Østen    Priser   Kort over Østen 
Varighed: 21 dage/20 nætter

På denne tur kommer du til at opleve Østens mange forskellige kulturelle, farvestrålende, majestætiske bjerge, naturskønne områder og nogle af de absolut største seværdigheder i verden

Rejsen begynder i Vietnams største by Saigon. Vi besøger de berømte Cu Chi tunneller, som blev skabt af vietcongerne under Vietnam-krigen. Mekong Delta i syd, der er landets riskammer og frugthave. I fortsætter nordpå til romantiske Hanoi, store naturoplevelser i Halong bay, Charmerende og hyggelig Luang Prabang, Siem Reap - imponerende tempelkomplekser og videre til Phnom Penh, Cambodias hovedstad. Fra Phnom Penh til Burmas største by Yangon.
På cykel eller med hestevogn rundt i det store Unseco beskyttede templer og gamle pagoder i Bangan, buddhistiske munke i Mahagandayon, landets største kloster og livlige flydende landsbyer på Inle søen.

Overblik over turen
Dag 1: Saigon - byrundtur
Dag 2: Saigon - cuchi
Dag 3: Saigon - Can Tho
Dag 4: Can Tho - Hanoi (Fly) Cykeltaxa rundt i den charmerende gamle bydel i Hanoi
Dag 5: Hanoi - byrundtur 
Dag 6: Hanoi - Halong
Dag 7: Hanoi - Luang Prabang (Fly)
Dag 8: Luang Prabang - Pak Ou grotterne og Vandfaldet
Dag 9: Luang Prabang - Cykeltur i og omkring Luang Prabang
Dag 10: Luang Prabang - Siem Reap (Fly)
Dag 11: Siem Reap - Angkor – templerne
Dag 12: Siem Reap - Phom Penh
Dag 13: Phnom Penh - byrundtur
Dag 14: Phnom Penh - Yangon (Fly)
Dag 15: Yangon – Bagan
Dag 16: Bagan – Mandalay
Dag 17: Mandalay - Amarapura - Mingun - Mandalay
Dag 18: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle søen
Dag 19: Inle søen
Dag 20: Inle søen - Heho - Yangon
Dag 21: Yangon - hjemrejsedag

Dag til dag program

Dag 1: Saigon - ankomst
Ved ankomsten til Saigon bliver I kørt til hotellet, hvor vi lige får tid til at slappe lidt af. Med sine ca. 10 millioner indbyggere er Saigon Vietnams største by og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv.
Om eftermiddag tager I på byrundtur. Vi besøger bl.a. Uafhængighedspaladset, det tidligere præsidentpalads for den sydvietnamesiske præsident. Det var her en norvietnamesisk tank den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten og Viet Cong afsatte Sydvietnams præsident. Vi lægger vejen forbi det gamle Posthus og Notre Dame katedralen. Siden kører vi til China Town. Vi går en tur på det lokale farvestrålende kinesiske marked.
Om aftenen indtages jers første aftensmåltid på et cruisebåden på Saigon floden, som disker op med  lækker mad og med Saigons skyline som kulisse.
Overnat på valgte hotel

Dag 2: Saigon - Cu Chi
Efter morgenmad tager I på formiddagsudflugt til Cuchi.  På vejen vil der være et kort stop i et famile fabrik, der laver rispapir. Her kan vi opleve, hvordan man laver rispapir til bl.a. forårsruller. Efter ankomst går vi rundt i område og oplever de berømte tunnelgange, som blev skabt af vietcongerne under krigen mod franskmændene og i Vietnam-krigen.Tunnelerne blev bygget i perioden 1940-60 og er over 200 km langt og nogle steder I 3 etager. Tunnelsystemet, der rummede bl.a. opholdsrum, køkken, kommandocentraler, lagerrum og hospitaler. Der bliver mulighed for at kravle rundt I tunnellerne, dog I en turist-udvidet udgave. Efter frokost kører I tilbage til Saigon. Undervejs besøger I en gummi-plantage. I slutter turen med at besøge en virksomhed, der fremstiller lakarbejder.

Dag 3: Saigon - Can Tho
I dag står I tidligt op for at køre ca. 120 km sydvest for Saigon til byen Cai Be. Undervejs besøger vi et tempel for Cao Dai religionen; en unik og farverig trosretning. Mekong Deltaet er intet mindre Vietnams riskammer. Således høstes der ris 2-3 gange om året. Fra byen Caibe sejler I op ad den travle Mekongflod og ind i de mindre kanaler (der er mulighed for at sejle med robåde, som er en helt speciel oplevelse), hvor I kommer tæt på landsbyens og bøndernes hverdagsliv. I besøger flere små familieforetagender, hvor der blandt andet fremstilles kokosslik og popcorn lave af ris. Frokosten indtager I på en lille ø, hvor der er en skøn bonsaihave tilknyttet restauranten. Efter en dejlig frokost   cykler I på opdagelse på An Binh Island. På cykelturen kigger I blandt andet forbi et lokalt marked, en kirke og en skole. Glade smil og vinkende børn er hyppige syn her i området, og en cykeltur er den helt rigtige måde at komme tæt på livet i Mekong-deltaet. Sejlturen slutter i Vinh Long, hvorfra bilen kører I videre til Can Tho. Byen er Mekong-deltaets hovedstadet med ca. 800.000 indbyggere.
Overnat på valgte hotel

Dag 4: Can Tho - Hanoi
Efter morgenmad skal vi på en bådtur på Mekong-floden til Cai Rang’s flydende marked, Sydøstasiens største flydende marked, og hver morgen fyldes floden med husbåde og longtailbåde med friske og farvestrålende frugter og grønsager. Derefter sejler vi videre ind i nogle af Mekongs mange små og snævre bifloder og flodarme. Undervejs besøger vi en ris-fabrik.
I henter jerss bagage og kører lufhanvnen for at flyve til Hanoi (flyvetid: 1 time og 20 min ). Ankomst til Hanoi, hvor I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet.
Hanoi er Vietnams hovedstad med ca. 6 millioner indbyggere og er centrum for Vietnams kulturelle og politiske liv. Det er en af Asiens smukkeste og mest romantiske byer, med brede boulevarder, store skyggefulde træer, de mange små og store parker, søer og mange smukke franske palæer. Hanois centrum ligger omkring søen Hoan Kiem tæt ved Den Røde Flod. Om eftermiddagen tager I med cykeltaxa rundt i den charmerende gamle bydel, kommer vi forbi hyggelige huse, små specialbutikker og gamle, oprindelige gadeskilte fra dengang, en gade blev opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Mange vietnamesiske familier driver små virksomheder og sælger deres produkter på fortovet.
Overnat på valgte hotel

Dag 5: Hanoi - Byrundtur - det berømte vanddukketeater
Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur, hvor vi skal opleve både kulturelle og historiske højdepunkter. Vi indleder med et besøg i Ho Chi Minhs mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til beundring og minde om den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod stormagterne. Herfra går turen videre til præsidentpaladset, der oprindeligt blev bygget til guvernøren for det dengang fransk koloniserede Indokina. Vi besøger Ho Chi Minhs simple pælehus, hvorfra strategierne for kampen mod Sydvietnam blev lagt og går videre ned til en af byens mest berømte pagoder "En-søjle-pagoden", der blev grundlagt i 1049 af kong Ly Thai To. Pagoden er bygget til ære for den barmhjertige gudinde (Quan Am), der fortalte ham, at han ville få en søn og dermed en arvtager. Vi kører til det fredfyldte Litteratur tempel, der blev grundlagt i år 1070 af kong Le Thanh Tong til ære for Konfucius. Seks år senere blev Vietnams første universitet bygget bagved Templet. Med en eksemen herfra kunne de dygtigste se frem til et liv som mandariner for kongen.
Om aftenen skal vi se det berømte vanddukketeater, der er 1000 år gammel unik vietnamesisk teaterform

Dag 6: Hanoi - Halong
Efter morgenmad kører vi til Halongbugten. Fra bussen oplever vi hvordan de lokale fragter deres varer fra sted til sted. Vi kan også opleve motorcykler, hvor hele familien på mand, kone og 2 eller 3 børn er anbragt. Bussen kører gennem en utrolig smuk natur med maleriske rismarker. Undervejs besøges et værksted, der laver traditionelle lokale produkter med handcraft. I 1994 blev Halongbugten udnævnt til at være Vietnams 2. UNESCO World Heritage område, hvilket betyder fredet under beskyttelse af UNESCO. Vi kigger nærmere på en fiskerfamilierne, der bor i små landsbyer på vandet og den smukke Thien Cung grotte. Vi får mulighed for - via trapper - at gå op på toppen af grotten, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over bugten. Vi sejler i denne enestående bugt. Bugten er et af verdens naturvidundere. Det er et dramatisk landskab med flere end 3000 øer, der rejser sig majestætisk op af havet og danner kulisse for et af Vietnams smukkeste områder. Ombord får vi serveret lækker mad med alt godt fra havet. Sidst på eftermiddag kører vi tilbage til Hanoi. Undervejs gør vi et ophold ved en lille landsby, hvor vi går en tur og hilser på lokal befolkning.

Dag 7: Hanoi - Luang Prabang (Fly)
Efter morgenmaden forlader I Hanoi og kører til Noi Bai lufthavnen. I skal flyve til Luang Prabang, hvor en bil afhenter jers i lufthavnen og kører jers til hotel. Luang Prabang er en meget charmerende og hyggelig by, der var hovedstaden i Laos indtil kommunisterne tog magten og afsatte kongen i 1975. I 1995 blev byen optaget på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.
Om eftermiddagen tager vi på byrundtur, hvor vi besøger bl.a. Royal Palace Museum (national museum), her kan man se bl.a. monarkens elefantadel, fortidens inventar, smykker og juveler. Turen går videre til Wat Visoun med den berømte stupa, der har form som en vandmelon og navngivet derefter. Vi lægger også vejen forbi  Wat Mai tempel, et smukt udsmykket og ældste temple i byen. Dagen afsluttes på toppen af Mount Phou Si med en enestående udsigt til solnedgangen over den gamle kongeby og Mekong floden.
Overnatning i Luang Prabang

Dag 8: Luang Prabang - Pak Ou grotterne og Vandfaldet
Vi starter dagen med at besøge Wat Xieng Thong, et smukt udsmykket tempel inden vi går bord på en mindre båd, der skal sejle os op ad  Mekong floden til Pak Ou-grotterne, der huser et utal af store og små buddha statuer. Undervejs gør vi ophold ved landsbyen, Ban Xang Hai, der er kendt for fremstillingen af Lao Lao – den lokale risbrændevin som drikkes i hele landet. Senere kører vi til en lille landsby, der laver traditionelle lokale produkter med håndkraften lille landsby.
Om eftermiddagen kører vi tuk tuk ud til det flotte Khouangsi vandfald. Der består af flere fald i forskellige niveauer, der alle ender i et turkis-farvet bassin, hvor der er at tage en frisk dukker i det kølige, klare vand.

Dag 9: Luang Prabang
For de morgenfriske arrangeres der inden morgenmaden en tur ind til Luangs Prabangs gader, hvor vi vil deltage i den daglige donation af mad til de lokale munke. Langt størstedelen af Laos´ befolkning er buddhister, og hver morgen kan man se munke gå rundt med tomme skåle for at samle mad ind til dagens eneste måltid, der indtages inden middag.
Efter morgenmad sætter vi os på cyklerne og begiver os ud i de landlige omgivelser omkring Luang Prabang. Turen er smuk, hvor vi besøge bl.a. en landsby, der producerer silkevæverier og papirvarer til byens natmarked .

Dag 10:  Luang Prabang - Siem Reap
Efter morgenmad kører I til lufthavnen for at flyve til tempelbyen, Siem Riep. Ankomst til Siem Reap, hvor I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. På den korte køretur til hotellet får I en introduktion til byen og de kommende dages store oplevelser. Efter check in er der tid til et bad og lidt afslapning, inden vi først på aftenen går ud i byen for at spise.

Dag 11: Siem Reap - Angkor – templerne
Hele dagen er afsat til at opleve de fantastiske templer i khmerernes gamle hovedstad Angkor. Herfra regerede skiftende konger fra det 9. til det 14. århundrede et mægtigt rige. Vi kører til Angkor, der ligger 10 km fra byen. Vi besøger bl.a. angkor Thom, Bayon, Baphoun, elefanternes terrasse, basei chamkrong, leper king terrasse, royal enclosure. Efter frokost besøges vi verden største tempelkompleks, Angkor Wat. Vi slutter dagen ved Phnom Bakheng-templet hvorfra vi også ser solnedgangen over angkor

Dag 12: Siem Reap - Phnom Penh
Vi starter dagen med at besøge Banteay samretemplet, som blev bygget under kong suryavarman II's regeringstid (1113-1150) og Banteay srei- templet - en anden juvel fra den klassiske khmer-arkitektur. Templet rummer nogle af de flotteste og mest dekorative relieffer.
Vi kommer ligeledes forbi templerne: Preah ko, Bakong, lolei og roluos - bygningsværker der er alle centrale for khmerernes kultur. Ud på eftermiddagen kører vi til hovedstaden Phnom Penh. Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil.

Dag 13Phnom Penh - byrundtur
Efter Morgenmaden tager vi på en byrundtur. Vi indleder med at besøge det Royale Paladsområde, hvor den nuværende konge, norodom sihamoni bor. I samme område finder vi sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølv-fliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld Buddha dekoreret med 9.584 diamanter og andre unikke kunstskatte fra khmer-riget. Turen går videre Wat Phnom, der blev grundlagt i 1373. Vi kommer ligeledes forbi National Museum - den karakteristiske røde bygning med en smuk Khmer arkitektur blev bygget siden 1917.

Om eftermiddagen får vi et indblik i Cambodjas nyere historie, når vi besøger Toul sleng-museet, hvor khmer rougeregimet med Pol Pot i spidsen torturerede og dræbte i hundredtusindvis af cambodjanere i perioden 1975 til 1978. Da Pol Pot tog magten i 1975 i Cambodia, blev der erklæret for år 0.
Sidst på formiddagen besøges ”Killing Fields” – den tidligere en udryddelseslejr lige udenfor byen - i dag et museum og mindested for ofrene.

Dag 14: Phnom Penh – Yangon (fly)
Transfer til lufhavnen for at flyve til Burmas største by Yangon. Ved ankomsten til  bliver I kørt til hotellet. Efter check in er der tid til et bad og lidt afslapning, inden I skal besøge Chauk Htat Gyi pagoden, hjemsted for en 70 meter lang liggende Buddha. Et besøg i Chauk Htat Gyi giver et godt overblik over buddhismen med vægmalerier, der skildrer Buddhas liv. Turen går videre den gyldne Shwedagon pagode, der er et af verdens smukkeste og spektakulære religiøse monumenter. Den rejser sig 98 meter op og er dækket med 60 ton af det pureste guld.
Aftenmåltidet indtages på Karaweik Palace, Det en en berømt restaurant med traditionel musik og kulturel optræden

          

Dag 15: Yangon – Bagan
Tidlig morgenmad på hotellet. Transfer til lufhaven for at flyve nordpå til Bangan, der også kaldes ”byen med de over 4 millioner pagoder” Bagan ruiner dækker over et område på mere end ca. 40 km2, og indeholder bygningsværker fra perioden mellem det 11. århundrede til det 13. århundrede.

Resten af dagen er afsat til at udforske Bangan. I starter med at besøge det livlige og farverige marked Nyaung Oo. Herefter går turen videre til de vigtigste pagoder og templer i byen og første stop er Shwezigon pagoden, som blev bygget af Kong Anawrahta i det tidlige 11. århundrede. Fortsæt til Kyansittha Cave Monastery, Wetkyi-in Gubyakkyi Templet (et huletempel med smukke jatakas vægmalerier), Htilominlo Tempel med spændende gipsskærearbejder samt Tharaba Gate

Efter frokost besøges Ananda Templet, der med sine 4 kæmpestore stående Buddhaer figurer er et arkitektonisk mesterværk, og Ananda Okkyaung ( kloster med de smukke, velbevarede mure fra det 18. århundrede), Thatbyinnyu Temple (det højeste i Bagan - 61 m og dateret tilbage til år 1144), Sulamani Temple og Shwesandaw Pagod hvorfra I kan nyde den smukkeste solnedgang over byen og  Ayeyarwaddy flod. Aftenmåltidet indtages på en top restaurant med dukketeater
Overnat på valgte hotel i Bangan

Dag 16: Bagan – Mandalay
Efter morgenmaden er der transfer til lufthavnen, hvorfra I skal med fly den hyggelige by, Mandalay (ca. 30 min). Efter ankomst tager I på byrundtur, hvor I skal besøges bl.a. Mahamuni Pagode, hvis Buddha statue er dækket af bladguld, Mandalay Palace, Det Gyldne Shwenandaw Kloster, kendt for sine smukke træskærerier, det mageløse Atumashi Kloster og Kuthodaw Pagode, der indeholder verdens største bog; bestående af 729 marmor stenplader af buddhistiske skrifter. Dagen afsluttes på toppen af ​​Mandalay Hill, med en enestående udsigt til solnedgangen over byen og Irrawaddy floden

Dag 17: Mandalay - Amarapura - Mingun - Mandalay
Efter morgenmad tager I på udflugt til Amarapura (”den udødelige by”), som i en periode på 50 år (1783-1833) var Burmas hovedstad. Her besøger I de 150 år gamle Mahagandayon kloster og berømt skole indenfor Budha´s lære. Klosteret har kapacitet til mere end 1.000 munke og munkenovicer.
Udflugtens højdepunkt bliver dog den 1,2 kilometer lange bro U Bein. Det er verdens længste gangbro i teaktræen og er 200 årig gammel som stadig benyttes den dag i dag. Broen er en af Burmas mest fotograferede seværdigheder.
Efter frokost sejler I med en privat lokal båd ca. 1 time fra Kywezon anløbsbro til den gamle hovedstad Mingun. Her besøger I bl.a. Settawya Pagoden som indeholder Buddhas "fodspor". I ser verdens største ringeklokke, der vejer 90 tons. 

Dag 18: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle
Efter morgenmaden er der transfer til lufthavnen for en kort flyrejse (30 min.) til Heho, der ligger i Shan staten i den nordøstlige del af landet. Derfra køres i bil gennem de naturskønne landskaber til den lille, stille by Pindaya. Her besøger I den store hellige drypstenshule, der er kendt for at huse tusindvis af store og små buddha statuer. Herefter fortsætter I med en kort køretur øst for Pindaya hvor I fortsætter til fods til en lille landsby. I landsbyen, kan I observere de daglige aktiviteter og livet på landet. Hvis det er tørtid, kan I se tørring af cerut blade eller vævning af bomuld. I regntiden kan I se aktiviteter som vævning af træ eller bambus måtter. Herfra kører I videre til Nyaung Shwe ved bredden af Inle søen, hvor I skal bo.

Dag 19: Inle søen
I dag skal I på en bådtur på Inle Lake (der ligger 900 meter over havets overflade) - den næststørste sø i Myanmar, der berømt for sine unikke ben-roere. I besøger bl.a. Phaung Daw Oo pagoden søens vigtigste helligdom, som indeholder fem hellige Buddha billeder, der er omfattet i bladguld, Nga Hpe Chaung Klosteret – også kendt som klosteret med de hoppende katte, en traditionel silkevæver-landsby, flydende haver, hvor der på fantastisk vis dyrkes frugt og grøntsager, silke vævning Workshops, Sølvtøj Workshop og se hvordan de milde burmesiske cerutter produceres.

Dag 20: Inle – Heho – Yangon
Efter morgenmaden er der transfer til lufthavnen for at flyve retur til Yangon. (flyvetid: 1 time og 20 min). I bliver hentet og kørt til hotel. På vej besøger I Bogyoke marked - tidligere kendt som Scott marked (lukket om mandagen og på helligdage). Det er en travl og livlig bazar, der tilbyder bl.a. tøj, mad, smykker og meget meget mere. Om aftenen anbefaler vi en spadseretur i China Town

Dag 21: Yangon
Hjemrejsedag. Frem til flyafgang er dagen til fri disposition, så der er mulighed for et par sidste indkøb  og få de sidste indtryk af byen inden afskeden.

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Priser
Priserne er afhængige af sæson. Kontakt os for turens nøjagtige pris på dit rejsetidspunkt.

Prisen er inkluderer:
Al Transport, måltider ifølge program, bådture, cykel, engelsktalende guide, aktiviter, alle entréer og udflugter som nævnt i program samt delt dobbeltværelse på valgte hotel.
 SOC TRANG - VIETNAM
124 Nguyen Van Linh
Soc Trang City
Tel:
(+84) 127 343 7777

DANANG - VIETNAM
K19/36 Le Dinh Tham
Danang City
Tel:  (+84) 913402924

HANOI - VIETNAM
6 Ma May St.,
Tel: (84-4) 39287124
Fax: (84-4) 39287123

LUANG PRABANG - LAOS
Setthathirath Rd. PO Box: 9847
Tel: (856-21) 240-744 
 Fax: (856-21) 214-907
PHNOM PENH - CAMBODIA
#AC04, St 55, Borei Sopheak Mongkul, Chroy Changva,
T: +855 23 426-456,
SIEM  REAP  -  CAMBODIA
No.28, Road 06, Svay Dangkum,
T: +855 63 963-449,
F: +855 63 9636-448