(+84) 127 343 7777antonle@yahoo.dk

Indokina rejser  
 
 
 

Det er nu Vietnam, Laos og Cambodja skal opleves. Her finder man stadig orientens mystik, møde et gæstfrit og traditionsrigt folk.
Rejsen begynder i romantiske Hanoi, store naturoplevelser i Halong bay, Charmerende og hyggelig Luang Prabang, Siem Reap - imponerende tempelkomplekser og videre til Mekongdelta - sydøstasiens længste flod samt de berømte tunnelgange i Cu Chi, som blev skabt af vietcongerne under Vietnam-krigen. 

Overblik over turen
Dag 1: Hanoi - Cykeltaxa rundt i den charmerende gamle bydel
Dag 2: Hanoi - Byrundtur
Dag 3: Hanoi - Halong
Dag 4: Hanoi - Luang Prabang (Fly)
Dag 5: Luang Prabang - Pak Ou grotterne og Vandfaldet
Dag 6: Luang Prabang - Cykeltur i og omkring Luang Prabang
Dag 7: Luang Prabang - Siem Reap
Dag 8: Siem Reap - Angkor – templerne
Dag 9: Siem Reap - Phom Penh
Dag 10: Phnom Penh - byrundtur
Dag 11: Phnom Penh - Chau Doc (hurtigbåd)
Dag 12: Chau Doc - Can Tho
Dag 13: Can Tho - Saigon
Dag 14: Saigon - byrundtur
Dag 15: Saigon - cuchi tunnellerne
Dag 16: Saigon - hjemrejsedag
       
Startsted: Slutsted:Varighed:
Hanoi Saigon 16 dage


Klik på kortet  for at 
se det i stor udgave


Dag til dag program

Dag 1: Hanoi - ankomst
Ankomst til Hanoi, hvor I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. Derefter holder vores dansk-vietnamesiske rejseleder et kort orienteringsmøde. Hanoi er Vietnams hovedstad med ca. 6 millioner indbyggere og er centrum for Vietnams kulturelle og politiske liv. Det er en af Asiens smukkeste og mest romantiske byer, med brede boulevarder, store skyggefulde træer, de mange små og store parker, søer og mange smukke franske palæer. Hanois centrum ligger omkring søen Hoan Kiem tæt ved Den Røde Flod. Om eftermiddagen tager vi med cykeltaxa rundt i den charmerende gamle bydel, kommer vi forbi hyggelige huse, små specialbutikker og gamle, oprindelige gadeskilte fra dengang, en gade blev opkaldt efter, hvad der blev forhandlet i den. Mange vietnamesiske familier driver små virksomheder og sælger deres produkter på fortovet.
Overnatning: Hanoi Posh hotel ***

Dag 2: Hanoi - Byrundtur
Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur, hvor vi skal opleve både kulturelle og historiske højdepunkter. Vi indleder med et besøg i Ho Chi Minhs mausoleum. Han ligger balsameret i et glassarkofag til beundring og minde om den tidligere præsident, der kæmpede for Vietnams uafhængighed mod stormagterne. Herfra går turen videre til præsidentpaladset, der oprindeligt blev bygget til guvernøren for det dengang fransk koloniserede Indokina. Vi besøger Ho Chi Minhs simple pælehus, hvorfra strategierne for kampen mod Sydvietnam blev lagt og går videre ned til en af byens mest berømte pagoder "En-søjle-pagoden", der blev grundlagt i 1049 af kong Ly Thai To. Pagoden er bygget til ære for den barmhjertige gudinde (Quan Am), der fortalte ham, at han ville få en søn og dermed en arvtager. Vi kører til det fredfyldte Litteratur tempel, der blev grundlagt i år 1070 af kong Le Thanh Tong til ære for Konfucius. Seks år senere blev Vietnams første universitet bygget bagved Templet. Med en eksemen herfra kunne de dygtigste se frem til et liv som mandariner for kongen.

Dag 3: Hanoi - Halong
Efter morgenmad kører vi til Halongbugten. Fra bussen oplever vi hvordan de lokale fragter deres varer fra sted til sted. Vi kan også opleve motorcykler, hvor hele familien på mand, kone og 2 eller 3 børn er anbragt. Bussen kører gennem en utrolig smuk natur med maleriske rismarker. Undervejs besøges et værksted, der laver traditionelle lokale produkter med handcraft. I 1994 blev Halongbugten udnævnt til at være Vietnams 2. UNESCO World Heritage område, hvilket betyder fredet under beskyttelse af UNESCO. Vi kigger nærmere på en fiskerfamilierne, der bor i små landsbyer på vandet og den smukke Thien Cung grotte. Vi får mulighed for - via trapper - at gå op på toppen af grotten, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over bugten. Vi sejler i denne enestående bugt. Bugten er et af verdens naturvidundere. Det er et dramatisk landskab med flere end 3000 øer, der rejser sig majestætisk op af havet og danner kulisse for et af Vietnams smukkeste områder. Ombord får vi serveret lækker mad med alt godt fra havet. Sidst på eftermiddag kører vi tilbage til Hanoi. Undervejs gør vi et ophold ved en lille landsby, hvor vi går en tur og hilser på lokal befolkning.
Overnatning: Hanoi Posh hotel ***

Dag 4: Hanoi - Luang Prabang (Fly)
Efter morgenmaden forlader I Hanoi og kører til NoiBai lufthavnen. I skal flyve til Luang Prabang, hvor en bil afhenter jers i lufthavnen og kører jers til hotel. Luang Prabang er en meget charmerende og hyggelig by, der var hovedstaden i Laos indtil kommunisterne tog magten og afsatte kongen i 1975. I 1995 blev byen optaget på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv.
Om eftermiddagen tager vi på byrundtur, hvor vi besøger bl.a. Royal Palace Museum (national museum), her kan man se bl.a. monarkens elefantadel, fortidens inventar, smykker og juveler. Turen går videre til Wat Visoun med den berømte stupa, der har form som en vandmelon og navngivet derefter. Vi lægger også vejen forbi  Wat Mai tempel, et smukt udsmykket og ældste temple i byen. Dagen afsluttes på toppen af Mount Phou Si med en enestående udsigt til solnedgangen over den gamle kongeby og Mekong floden.
Overnatning i Luang Prabang

Dag 5: Luang Prabang - Pak Ou grotterne og Vandfaldet
Vi starter dagen med at besøge Wat Xieng Thong, et smukt udsmykket tempel inden vi går bord på en mindre båd, der skal sejle os op ad  Mekong floden til Pak Ou-grotterne, der huser et utal af store og små buddha statuer. Undervejs gør vi ophold ved landsbyen, Ban Xang Hai, der er kendt for fremstillingen af Lao Lao – den lokale risbrændevin som drikkes i hele landet. Senere kører vi til en lille landsby, der laver traditionelle lokale produkter med håndkraften lille landsby.
Om eftermiddagen kører vi tuk tuk ud til det flotte Khouangsi vandfald. Der består af flere fald i forskellige niveauer, der alle ender i et turkis-farvet bassin, hvor der er at tage en frisk dukker i det kølige, klare vand.

Dag 6: Luang Prabang
For de morgenfriske arrangeres der inden morgenmaden en tur ind til Luangs Prabangs gader, hvor vi vil deltage i den daglige donation af mad til de lokale munke. Langt størstedelen af Laos´ befolkning er buddhister, og hver morgen kan man se munke gå rundt med tomme skåle for at samle mad ind til dagens eneste måltid, der indtages inden middag.
Efter morgenmad sætter vi os på cyklerne og begiver os ud i de landlige omgivelser omkring Luang Prabang. Turen er smuk, hvor vi besøge bl.a. en landsby, der producerer silkevæverier og papirvarer til byens natmarked .

Dag 7:  Luang Prabang - Siem Reap
Efter morgenmad kører I til lufthavnen for at flyve til tempelbyen, Siem Riep. Ankomst til Siem Reap, hvor I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til hotellet. På den korte køretur til hotellet får I en introduktion til byen og de kommende dages store oplevelser. Efter check in er der tid til et bad og lidt afslapning, inden vi først på aftenen går ud i byen for at spise.

Dag 8: Siem Reap - Angkor – templerne
Hele dagen er afsat til at opleve de fantastiske templer i khmerernes gamle hovedstad Angkor. Herfra regerede skiftende konger fra det 9. til det 14. århundrede et mægtigt rige. Vi kører til Angkor, der ligger 10 km fra byen. Vi besøger bl.a. angkor Thom, Bayon, Baphoun, elefanternes terrasse, basei chamkrong, leper king terrasse, royal enclosure. Efter frokost besøges vi verden største tempelkompleks, Angkor Wat. Vi slutter dagen ved Phnom Bakheng-templet hvorfra vi også ser solnedgangen over angkor

Dag 9: Siem Reap - Phnom Penh
Vi starter dagen med at besøge Banteay samretemplet, som blev bygget under kong suryavarman II's regeringstid (1113-1150) og Banteay srei- templet - en anden juvel fra den klassiske khmer-arkitektur. Templet rummer nogle af de flotteste og mest dekorative relieffer.
Vi kommer ligeledes forbi templerne: Preah ko, Bakong, lolei og roluos - bygningsværker der er alle centrale for khmerernes kultur. Ud på eftermiddagen kører vi til hovedstaden Phnom Penh. Phnom Penh er præget af den franske kolonitid med boulevarder og palæer, der på charmerende vis blander sig med de karakteristiske templer og vor tids moderne byggestil.

Dag 10: Phnom Penh - byrundtur
Efter Morgenmaden tager vi på en byrundtur. Vi indleder med at besøge det Royale Paladsområde, hvor den nuværende konge, norodom sihamoni bor. I samme område finder vi sølvpagoden, hvor gulvet er dekoreret med over 5.000 sølv-fliser, der hver vejer 1 kg. Her står også den imponerende guld Buddha dekoreret med 9.584 diamanter og andre unikke kunstskatte fra khmer-riget. Turen går videre Wat Phnom, der blev grundlagt i 1373. Vi kommer ligeledes forbi National Museum - den karakteristiske røde bygning med en smuk Khmer arkitektur blev bygget siden 1917.

Om eftermiddagen får vi et indblik i Cambodjas nyere historie, når vi besøger Toul sleng-museet, hvor khmer rougeregimet med Pol Pot i spidsen torturerede og dræbte i hundredtusindvis af cambodjanere i perioden 1975 til 1978. Da Pol Pot tog magten i 1975 i Cambodia, blev der erklæret for år 0.
Sidst på formiddagen besøges ”Killing Fields” – den tidligere en udryddelseslejr lige udenfor byen - i dag et museum og mindested for ofrene.

Dag 11: Phnom Penh – Chau Doc (hurtigbåd)
Vi begynder dagen med en sejltur ned ad den smukke Ton Le Sap-flod, hvor vi oplever livet på og omkring denne, for de mange mennesker der lever langs flodbredden, central livsnerve. Undervejs krydses grænsen til Vietnam og kort efter er vi fremme ved den vietnamesiske grænseby Chau doc.

Her besøges Cham-folket - et folk som ville have kongedømmet i det centrale Vietnam og tidligere bekrigede vietnameserne i nord - i dag en minoritet i Vietnam, der lever i fred og fordragelighed her ved mekong-deltaet. Endvidere kommer vi forbi de flydende huse, der har fiskeopdræt under soveværelset og dagligstuen.

Dag 12: Chau Doc - Can Tho
Efter morgenmad besøger vi Nui Sam (Sam-bjerget), der ligger 5 km fra Chau Doc. Det er et smukt, 284 høje sted med mange buddhistiske og daoistiske helligdomme. På toppen af bjerget er der en fantastisk udsigt over egnen. På en klar dag kan man se Cambodja. Herefter skal vi se Mieu Ba Chua Xu (gudinden Chua Xus tempel), der blev grundlagt i 1820´erne. På festdage kommer mange lokale til templet, idet man mener, at gudinden vil kunne bringe lykke og velstand.

Midt på formiddagen er vi tilbage ved hotellet. Vi henter vores bagage og kører videre Can Tho og gør stop ved områdets attraktioner undervejs.

Dag 13: Can Tho - Saigon
Can Tho er Mekong-deltaets hovedstadet med ca. 800.000 indbyggere. Mekongområdet er Vietnams riskammer, hvor man høster ris 2-3 gange om året.
Efter morgenmad skal vi på en bådtur på Mekong-floden til Cai Rang’s flydende marked, Sydøstasiens største flydende marked, og hver morgen fyldes floden med husbåde og longtailbåde med friske og farvestrålende frugter og grønsager. Derefter sejler vi videre ind i nogle af Mekongs mange små og snævre bifloder og flodarme, hvor vi kommer tæt på hverdagslivet. Undervejs besøge vi en ris-fabrik.
Midt på formiddagen kører vi nordpå til Saigon. Undervejs gør vi ophold ved et tempel for Cao Dai-religionen, der er en farverig og unik vietnamesisk trosretning.
Saigon var hovedstad i Sydvietnam fra 1954 til 1975, og med sine ca. 10 millioner indbyggere er byen Vietnams største og centrum for landets forretnings- og forlystelsesliv. Saigon er en moderne by, selvom historiens vingesus tydeligt mærkes.

Dag 14: Saigon - byrundtur
Efter morgenmad tager vi på byrundtur. Vi besøger blandt andet Uafhængighedspaladset, det tidligere præsidentpalads for den sydvietnamesiske præsident. Det var her en norvietnamesisk tank den 30. april 1975 kørte gennem gitterporten og Viet Cong afsatte Sydvietnams præsident. Senere skal vi se fotoudstillingen om Vietnam-krigen på det berømte Krigsmuseum, hvor billederne - primært taget af udenlandske fotografer – viser og dokumenterer krigens barske virkelighed. Vi lægger vejen forbi det gamle Posthus og Notre Dame katedralen. Efter frokost kører vi til byen største marked, Ben Thanh marked. Vi slutter dagen med at besøge en virksomhed der fremstiller lakarbejder.

Dag 15: Saigon - Cu Chi
Efter morgenmaden tager vi på formiddagsudflugt til Cuchi tunnellerne. Her kan man opleve de berømte tunnelgange, som blev skabt af vietcongerne under krigen mod franskmændene og i Vietnamkrigen. Tunnellerne blev bygget i perioden 1940-60 og er over 200 km lange og nogle steder i tre etager. Tunnelsystemet rummede bl.a. opholdsrum, køkken, kommandocentraler, lagerrum og hospitaler. Der bliver mulighed for at kravle rundt i tunnellerne, dog i en turist udvidet udgave. 
Efter frokost kører vi tilbage til Saigon. Undervejs besøger vi en lille privat rispapir-fabrik og gummi-plantage.

Dag 16: Saigon 
Hjemrejse. Frem til flyafgang er resten dagen til fri disposition, så der er mulighed for et par sidste indkøb eller et besøg på et af byens mange museer og få de sidste indtryk af byen inden afskeden.

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Priser
Priserne er afhængige af sæson. Kontakt os for turens nøjagtige pris på dit rejsetidspunkt.

Prisen er inkluderer:
Al Transport, måltider ifølge program, bådture, engelsktalende guide, aktiviter, alle entréer og udflugter som nævnt i program samt delt dobbeltværelse på valgte hotel.
     

 SOC TRANG - VIETNAM
124 Nguyen Van Linh
Soc Trang City
Tel:
(+84) 127 343 7777

DANANG - VIETNAM
K19/36 Le Dinh Tham
Danang City
Tel:  (+84) 913402924

HANOI - VIETNAM
6 Ma May St.,
Tel: (84-4) 39287124
Fax: (84-4) 39287123

LUANG PRABANG - LAOS
Setthathirath Rd. PO Box: 9847
Tel: (856-21) 240-744 
 Fax: (856-21) 214-907
PHNOM PENH - CAMBODIA
#AC04, St 55, Borei Sopheak Mongkul, Chroy Changva,
T: +855 23 426-456,
SIEM  REAP  -  CAMBODIA
No.28, Road 06, Svay Dangkum,
T: +855 63 963-449,
F: +855 63 9636-448