Ring til os på (+84) 81 343 7777      whatsapp
ViberSkype -Facebook
Youtube
 Skriv til os: antonle@yahoo.dk 
                                            Dansk English Tiếng Việt

 
Sapa HalongHanoiCentralvietnamNha Trang Dalat Phan ThietSaigon  Mekong DeltaPhu Quoc


 
Saigon eller Ho Chi Minh City
Den mægtige 4.500 km lange flod har sit udspring i det Tibetanske højland, der løber gennem Kina, Burma, Laos, Cambodia og Vietnam, inden den flyder ud i East Sea (Det Sydkinesiske Hav). Deltaet er opdelt i 13 provinser, som forbindes med mere end 100 færger. Mekong deltaet er Vietnams rigeste område. Store mængder af vand og det tropiske klima gør, at man her kan dyrke og høste ris helt op til 3 gange om året. Overalt finder man også rigeligt med velsmagende tropefrugter samt store forsyninger af fisk og skaldyr

My Tho
Byen My Tho ligger 70 km sydvest for Saigon og er en af deltaets mest charmeremde by. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og følger en ret vinkel, der dannes af Bao Dinh kanalen, hvor den møder den nordligste gren af Mekongfloden..

MyThos katolske Kirke
På hjørnet af Hung Vuong Boulevard og Nguyen Trai gaden ligger denne smukt gulkalkede kirke fra sent i det 19. årh. Den benyttes af en temmelig stor katolsk befolkning.

Vinh Trang Pagoden

Ikke så langt fra bymidten i Nguyen Trung Truc gaden 60A ligger dette

tempel, der har et smukt træinteriør fra det 19. årh.  TanLong-, Phung-Øen Tæt ved Mytho ligger DaoTanLong (Den nye drages ø) og Dao Phung
(føniksøen).

Can Tho
Byen er Mekong-deltaets hovedstadet med ca. 800.000 indbyggere. Can Tho har Vietnam og Sydøstasiens største flydende marked. Det livligste tidspunkt er tidligt om morgen.


Soc Trang
Byen er kendt som en slags hovedstad for befolkningsgruppen khmererne. Normalt forbindes khmererne med Cambodja, men der lever omkring 350.000 her i Soc Trang. Hele det sydlige Vietnam lever der omkring 1 mio.

Chua Mahatup
Eller Chua Doi (Flagermuspagoden), der berømt for de tusindvis af frugtædende flagermus. Den største vejer op mod 1 kg og har vingefang på 1½ m

Kleang pagode
Det er en af Khmererne største og smukest pagode i byen.

Chua Dat Set (Lerpagoden)
Der blev opført i 1906. Udefra ser den ikke ud af så meget, men indenfor venter en overdådighed af farvestrålende buddha-figuer og andre symboler. Alt er lavet hundrede procent i ler, inklusive det buddha-prydede alter der alene er fremstillet af fem tons ler.

Long Xuyen
Ca. 62 km oppe ad Bassac fra Can Tho ligger Long Xuyen, der er hovedstad i provinsen An Giang. Byen var tidligere centrum for Hoa Hao-sekten, men den rummelige flodby synes i dag at være fuldt
optaget af sin egen kommercielle genopblomstring. Den store, moderne katolsk kirke er en seværdighed man ikke kan overse, den er imponerende men ikke decideret smuk. Mere fascinerende er det 
enormt livfulde og farverige My Long-marked, der ligger i 2. center i Long Xuyen og er fyldt med både, der sejler friske produkter over floden fra de berømte frugtplantageer i Cho Moi-distriktet. Fra Long Xuyen kan man tage to veje: nordvest op ad Bassac til Chau Doc eller mod sydvest til Rach Gia.


Chau Doc
Chau Doc er den sidste by ved Bassac inden den cambodjanske grænse. Den ligger 55 km fra Long Xuyen og er et lille, men lovende handelscentrum. Byen ligger smuktudstrakt langs Bassacs højre bred og breder sig endda ud over vandet med adskillige flydende huse. Der er en lille, charmerende, blåmalet Katolske kirke fra 1920, mens Chau Giang-moskeen ligger på den anden bred og bruges af et lille Cham-samfund. Den virkelige seværdighed er imidlertid Sam Mount ca. 3 km sydvest for Chau Doc. Dette sjældne højdedrag i deltaet er overstrøet med en række templer og pagoder, som tiltrækker busfulde af vietnamesiske turister. Tay An-pagoden ved foden af bakken til venstre for vejen, der fører ind til stedet, er bemærkelsesværdig. Bag den karakteristiske Disneyland arkitektur rummmer den en samling af ca. 200 træstatuer af forskellige religiøse figurer. I nærheden på den anden side af vejen ligger Mieu Ba Chua Xu (Lady Chua Xus tempel). Statuen af templets navngiver stod oprindeligt på toppen af Sam-bjerget, men blev bragt ned i begyndelsen af det 19.årh. for at blive beskyttet. Den var først under et bambustag, men kom senere overi den nuværende pagode med mange tage, som er bygget i 1972. Templets indre dufter tungt og sødt af røgelse go r noget prangende, men der kommer inponerende mange mennesker for at ære den hellige lady og bede om en god skæbne foran hendes statue. En anden udflugt fra Chau Doc går til Tan Chau. Det er den sidste vietnamesiske landsby i Mekong gør den cambodjanske grænse, og den ligger ca. 18 km mod nordøst. Der er en blomstrende grænsehandel, og den vigtigste seværdighed er et Cao Dai tempel med to tårne, der ligger ved floden.

Rach Gia
Ved den thailanske golf ca. 50 km fra LongXuyen ligger Rach Gia, der er hovedstad i Kien Giang-provinsen og deltaet eneste kysthavneby af betydning. Befolkningen er på ca. 150.000 indbyggere. Byen ligger ved udmundinggen af CaiLon-floden (bymidten er faktisk en ø mellem to flodgrene) og hovederhvervene er fiskeri og risdyrkning. Blandt de lokale seværdigheder er:

Phat Lon-pagoden og Nguyen Trung Truc
Pha tLon er et 200 år gammelt Theravada-buddhisttempel ved Quang Trung-gaden på byens nordlige side. I kort afstand syd for PhatLon-pagoden ligger Nguyen Trung Truc-templet er viet til den vietnamesiske frihedskæmper af samme navn fra det 19.årh. Han blev henrrettet af franskmændene på markedspladsen i RachGia den 27. oktober 1868. Templet er udvidet og renoveret flere gange og er værd at besøge.

Ong Bac De pagoden

I bymidten på Nguyen Du-gaden 14 ligger dette 100 år gamle tempel, der blev opført af det lokale kinesiske samfund til ære for Ong Bac De, inkarnationen af Den Himmelske Jadekejser, hvis statue står på hovedalteret.

Ha Tien
Lidt over 90 km nord for Rach Gia og lige 6 km fra den cambodjanske   grænse ligger den charmerende lille kystby HaTien. Byen hørte til Khmerriget indtil tidligt i det 18.årh. Den er kendt for nogle templer fra det 18.årh. - Tam Bao-pagoden og Phu Dung-pagoden - og for sin smukke beliggenhed, som omfatter nogle strande tæt ved. Ha Tien er en historisk by, der har været hjemsøgt af tilbagevendende invasioner, sidst af De Røde Khmerer i slutsningen af 197oérne. Det er et af de små glemte hjørner af verden.

Kokosnødmunkens Ø 

Ca. 3 km fra My Tho blev Phung-øen etableret som flugtssted for "kokosnødmunken"  i slutningen af Anden Verdenskrig. Ong Dao Dua var en karismatisk leder, der startede en ny religion, som forenede buddhisme og kristendom. Han siges at have siddet og mediteret på enstenplade i tre år og udelukkende holdt sig i live med kokosnødder (heraf tilnavnet). Hans filosofi opfordrede til fredelig genforening af landet, hvorfor han blev forfulgt af både den sydvietnamesiske regering og senere kommunisterne.

Khmer-Påvirkning

Indtil midten af det 18.årh. var Chau Doc en del af Cambodja, og området har stadig en stor Khmer-befolkning. Den cambodjanske påvirkning ses på indbyggernes mørkere hud og kvindernes påklædning. De foretrækker tørklæde frem for den traditionelle Non la-den spidse hat. Chau Doc er også hjemsted for Hoa Hao religionen, som blev grundlagt i en nærliggende landsby af samme navn.

Oc-Eo

Ca.10 km ind i landet fra Rach Gia, som er det mest betydningsfulde arkæoligiske sted med tilknytningtil det gamle kongerige Funan. I de første århundreder e.kr. var det et vigtigt handelscentrum, og man har fundet romerske mønter, der vidne om rækkevidden af Oc-Eos kontakter. der findes også spor af de højt udviklede kanalsystemer, som gjorde Funan materielt overlegent i deltaet

Oc-Eo

Ca.10 km ind i landet fra Rach Gia, som er det mest betydningsfulde arkæoligiske sted med tilknytningtil det gamle kongerige Funan. I de første århundreder e.kr. var det et vigtigt handelscentrum, og man har fundet romerske mønter, der vidne om rækkevidden af Oc-Eos kontakter. der findes også spor af de højt udviklede kanalsystemer, som gjorde Funan materielt overlegent i deltaet


Bryllupsfest
Kleang pagode
FLydende marked
Rach Gia               
Kontakt
Destinationer
Rejsetyper
Nyttige links

KDC Tran Quang Dieu, B5
Soc Trang  - Vietnam
Tel: (+84) 81 343 7777
Email: antonle@yahoo.dk

Åbningstider:
Mandag-Fredag 08.00 - 20.00
Lørdag-Søndag  09.00 - 17.00

 » Laos
 » Burma
 » Vietnam
 » Cambodia


 » Homestay
 » Togrejser
 » Badeferie
 » Grupperejser
 » Individuelle rejser

 » Vejr
 » Vaccinationer
 » Valuta kurser
 »  Toldregler
 » Time and date


Til Top