Ring til os på (+84) 81 343 7777      whatsapp
ViberSkype -Facebook
Youtube
 Skriv til os: antonle@yahoo.dk 
                                            Dansk English Tiếng Việt

 
 
Værd at vide når du rejser til Vietnam


 

 
Rejseveje:
Vietnam Airlines og Air France flyver direkter fra Paris til både Hanoi og Saigon.Thai Airway flyver fra København til Bangkok - Saigon og Hanoi. Qatar Airway flyver fra København til Doha videre ti Saigon og Hanoi. Lufthansa flyver direkte fra Munchen til Saigon og KlM har fly fra deres respektive hjemlande til Vietnam.

Told
Som turist må man medbringe personlige effekter og ting til eget brug under rejsen. Man kan toldfrit indføre 1,5 liter spiritus, 400 cigaretter eller 50 cigarer eller 100g tobak. Det er ikke tilladt at indføre narkotika, våben, sprængstoffer eller ting, der er skadelige for det vietnamesiske samfund, hvilket bl.a. omfatter bøger, blade, pornografi, indspillede kassette- og videobånd.  Man kan indføre så mange kontanter og rejse-checks, som man vil, men skal deklarere værdier over 5000 USD.  
Bemærk: ved flyskift kan drikkevarer, parfume osv., selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

Takt og Tone
Vietnameserne er meget venlig og gæstfri. Det er sjælent, at man er ude for vietnamesere, der føle sig utilpasse ved at tale med turister, men hvis det sker, er det fordi man er genert.
Det er meget almindeligt at blive stillet direkte spørgsmål om alder, indkomst og familie forhold. Det er meget vigtigt og nødvendigt at kende samtalpartnerens alder og status. så man kan vide, hvilket form for respekt og hvilket tiltaleform man kan bruge. Man bør altid viser respekt for personer, der er ældre end en selv.
I officielle anliggender er der meget bureaukrati, derfor er det nødvendigt med stor tålmodighed og udholdenhed. Undgå at råbe op, skælde ud eller vise vrede - det er alt sammen at tabe ansigt og giver ingen positive resultater.
Ved fotografering er det almindelig høflighed at bede om tilladelse, før man tager er billede af en person. Som alle andre sætter vietnamerne pris på høflighed, gode manerer og korrekt påklædning.
  » Rejseveje
  » Told
  » Takt og tone
  » Påklædning
  » Helligdage og feried
  » Åbningstider
  » Tidsforskel
  » Sprog
  » Telefon
  » Drikkevand
  » Nyttige Numre
  » Valuta & kreditkort
  » Drikkepenge
  » Internet
  »  Elektricitet 

 City Guide
 »  Sapa
 »  Halong
 »  Hanoi
 »  Centralvietnam
 »  Nha Trang
 »  Dalat
 »  Phan Thiet
 »  Saigon  
 »  Mekong Delta
 »  Phu Quoc


Påklædning
Vietnameserne klæder sig enkelt og uformelt. Begge køn foretrækker skjorte og lange bukser. Jakkesæt og slips ses sjældent, men man sætter pris på pæn, ren påklædning.
Sjusket klædte rejsende kan vente at blive dårligt behandlet. Normalt er lette, naturlige materialer det mest behagelige, men om vinteren anfefales trøje og frakke i de norlige egne. Eventuelt en regnfrakke,  

          
hvis der skulle falde en lokal byge (fra maj til December). En solhat må anbefales ligesom strandtøj på badestederne. De fleste ting kan købes  billigt i Vietnam

Helligdage og Ferier
De traditionelle festivaler er en vigtig del af kulturen, og de fejres på en måde, der illustrere den typisk vietnamesiske karakter og identitet. Den Vigtigste årlige fest er månenytårsfesten (Tet), og mange andre begivenheder følger også månekalenderen.
I dag er flere verdslig helligdage føjet til de traditionelle helliggage, der er påvirket af kinesisk tradition. De vigtigste begivenheder og helligdage er bekrevet herunder.
    

  • Nytårsdag: sidst i januar/først i februar. (3 - 7 dage)
  • 30. april: genforeningdag
  • 1 maj: Den internationale arbejderdag
  • 19. maj: Dagen for Hochiminhs fødsel i den nordlige centrale Vietnam ( Vinh City ) i 1890
  • April: Thanh minh (de vandrende sjæles dag) - den 15. dag i den sjette nymåne er en vigtig fest, hvor man mindes de døde med bønner og ofringer for at tilgive synder.
  • Maj/juni: buddhas fødselsdag
  • 2 septemper 1969: Hochiminhs dødsdag 
  • September/oktober: Trung Thu (midt-efterårsfest) - fejres på den 15. dag i den ottende nymåne. Klæbrige ris-månekager og kulørte lamper er traditionelle islæt.

Åbningstider

De fleste kontorer har åbent 07.30. Der er middagslukket 1-2 timer (mellem 11.30-13.30). Forretningerne har som regel åbent længe. Natklubber lukker kl. 02.00.
Regeringskontorer og andre offentlige kontorer har lørdags- og søndagslukket.


Tidsforskel
Tidsforskellen med Danmark og Vietnam er 5 timer (Sommer), 6 timer (vinter). dvs. når klokken er 6 om morgen i Danmark, er klokken 12.00 i Vietnam.

Sprog
Vietnamesisk er tonalt og enstavelsesstruktureret og er et vanskeligt sprog at lære for vesterlændinge. Et ord, der staves på samme måde, kan udtales med seks forskellige tonefald, der ændrer ordets mening. Fx: kan ma betyde mor, spøgelse, hvilket, unge risplanter, hest og grav.

Telefon
For at ringe til Danmark fra Vietnam tastes 0045 og til Vietnam fra Danmark tastes +84

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå.
Vi anbefaler, at I køber vand på flasker (nước suối )

 Nyttige Numre
  Politi 113 
  Brandvæsen 114 
  Ambulance115 
  Oplysning 116 
  Information1080 


Valuta & kreditkort
Valuta Møntfoden i Vietnam hedder dong (đồng / VND). USD er den mest gængse valuta i Vietnam. 1 USD får man ca. 23.000 vietnamesiske dong. Hævekort (Visa, Master, Diners og American Express) kan bruges ved betaling på de fleste hoteller og større restauranter. Man kan også hæve i hæveautomater/ATM ( 2 mio. dong a gang svar til ca. 90$ ). Det er en god idé at have nogle små USD sedler med.

Drikkepenge
Det er normalt at give drikkepenge til lokalguider, buschauffører, rengøring af hotelværelset og lign. På restauranter lægger man 5-10%, hvis I har været tilfredse. Visse restauranter har dog allerede drikkepenge inkluderet i prisen.

Internet
De fleste caféer og hoteller har wifi (trådløs) internet forbindelse.

Elektricitet 
Der bruges 220V. Enkelte steder langt ud på landet 110 V.  Stikkontakter har to huller og passer til de stik, man har i elektriske apparater i Danmark. 

Kontakt
Destinationer
Rejsetyper
Nyttige links

KDC Tran Quang Dieu, B5
Soc Trang  - Vietnam
Tel: (+84) 81 343 7777
Email: antonle@yahoo.dk

Åbningstider:
Mandag-Fredag 08.00 - 20.00
Lørdag-Søndag  09.00 - 17.00

 » Laos
 » Burma
 » Vietnam
 » Cambodia


 » Homestay
 » Togrejser
 » Badeferie
 » Grupperejser
 » Individuelle rejser

 » Vejr
 » Vaccinationer
 » Valuta kurser
 »  Toldregler
 » Time and date


Til Top